Forum Forum o wszystkim i o niczym Strona Główna Forum o wszystkim i o niczym
Mozna się nagadać do woli
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

gotuj z maryśką

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o wszystkim i o niczym Strona Główna -> Hydepark
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Shorty
Moderator



Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 192
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z dupy

PostWysłany: Śro 20:03, 29 Sie 2007    Temat postu: gotuj z maryśką

musze wam coś powiedzieć xD najsłynniejszą knajpą na jamaice jest restauracja "casablanca" jedzienie robią z dodatkeim gandzi! dam wam jeden przepis jak zrobić pyszne jedzenie:D zaczynamy! :Herbatniki:
- weź herbatnik i posmaruj go masłem lub margaryną ( koniecznie tłuszczem ).
- na wierzch herbatnika połóż topa marihuany i wstaw go do mikrofalówki lub piekarnika .
- czekaj , aż tłuszcz lub ser się roztopi i THC uwolni się z topa .
- jeżeli już to nastąpiło to herbatnik z THC jest gotowy do podania i zabawa się zaczyna .

Alkohol z THC:
- przemyj około 10 gram stuffu wodą ( by pozbyć się zanieczyszczeń np: kurzu ) .
- następnie zalej marihuanę spirytusem w hermetycznym naczyniu na około tydzień .
- kolejnym krokiem jest odcedzenie spirytusu od grassu .
- spirytus oczywiście należy rozcięczyć ( lub nie - dla twrdogłowych ) , można dodać soku dla zabicia gorzkiego smaku .

Mleko:
- do garnka wlać 1 litr mleka i około 5-10 gram konopi .
- mleko gotować na wolnym ogniu przez 30 minut ciągle mieszając .
- następnie mleko odcedzić , i już jest gotowe do spożycia .

Jogurt z haszyszem:
Składniki : gram hashyszu, łyżka oleju.
- posiekaj drobno hash i połóż go na łyżeczkę do herbaty .
- polej hash odrobiną oleju tak by tylko olej pokrył hashysz .
- następnie podgrzewaj łyżeczkę tak by hashysz zaczął bulgotać .
- wystudź olej z hashem i dodaj go do jogurtu poczym wymieszaj solidnie .

Naleśniki:
Składniki: 1/4 szklanki mąki, 2 łyżeczki stołowe proszku do pieczenia, 2 łyżeczki do herbaty cukru, 1/2 łyżeczki do herbaty soli, szczypta cynamonu, 2 łyżki stołowe oleju, 1/2 szklanki wody, 3/4 szklanki mleka gotowanego z marihuaną.
- rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
- wszystkie suche składniki wymieszaj w jednym naczyniu , a mokre w drugim.
- teraz wszystko razem wymieszaj ( suche z mokrymi ) .
- pilnuj by cały czas patelnia była tłusta , obracaj naleśnika gdy zacznie się rumienić.
- następnie można zwijać naleśniki z powidłami lub serem itd.

Budyń:
- jak najwięcej LIŚCI z rośliny przegotuj w zwykłej wodzie .
- czynność tę powtórz z pięć razy , za każdym razem wymieniając wodę .
- po piątym przegotowaniu liści odcedź je i wrzuć do mleka .
- następnie rób wszystko tak jak byś robił (a) budyń , zgodnie z instrukcjami na torebce od budyniu .

Zielona zupa
- 1 puszka skondensowanej zupy wolowej
- 3 łyżki stołowe trawy
- 3 łyżki stołowe soku cytrynowego
- 1/2 puszki wody
Zmieszaj wszystko w garnku i podgrzewaj , aż zacznie się gotować na wolnym ogniu. Pozostaw w lodowce na dwie, trzy godziny. Następnie odgrzej i podaj.

Krokiety mielone:
- 400g mielonego.
- 1/4 filiżanki posiekanej cebuli.
- 1 puszka kremu z grzybów (grzybowej zupy).
- 1/4 filiżanki bulki tartej.
- 3 łyżki stołowe trawy.
- 3 łyżki stołowe przyprawy (dowolnej - według gustu).

Zmieszaj wszystko i uformuj w krokieciki . Smaż na patelni do uzyskania brązowego koloru. W garnku rozrób zupę wraz z 1/2 puszki wody, wrzuć pulpety, przykryj pokrywka i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Porcja na 4 osoby.

Sos do spagetti:
1 słoik przecieru pomidorowego
2 łyżki stołowe oleju z oliwek
- 1/2 filiżanki posiekanej cebuli
- 1/2 filiżanki posiekanej trawy
- 1 szczypta pieprzu
- 1 puszka wody
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 szczypta tymianku
- 1/2 łyżeczki soli
Zmieszaj wszystko w garnku, przykryj pokrywka i duś na małym ogniu przez dwie godziny regularnie mieszając.

Czerwona fasolka:
- 800g czerwonej fasoli (może być inna)
- 400g bekonu lub kiełbasy
- 2 filiżanki czerwonego wina
- 4 łyżki stołowe chili
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 filiżanka posiekanej trawy
- 1/2 filiżanki grzybów (NIE psylocybów)
Fasole namoczyć przez noc w wodzie. Wrzuć następnie ją do gotującej się wody i duś przynajmniej przez godzinę , dodając wody, pamiętaj by fasola była cały czas nią (wodą) przykryta. Dodaj resztę składników i duś przez następne trzy godziny. Posól według uznania. Porcja na 10 osób.

Kara krakersy:
1 ciasteczko.
- 2 okrągłe krakersy
- 1 łyżka masła orzechowego lub ser
- 1 łyżka trawy
Rozprowadź masło orzechowe lub ser po jednej stronie każdego z krakersów; posyp cannab po tych powierzchniach ; zrób sobie sandwitcha (ser, sałata itp.) - oczywiście z krakersów. Zawiń w cienką folie aluminiowa. Piecz w piekarniku w temp. 350
przez 20 minut. Pozostaw sandwitcha na noc w lodowce, później zjedz i ciesz się jazdą przez 6 godzin.

Tort Śmietankowo-marihuanowy:
Czas przygotowania= 1,5 h, 100 g - 450 kcal
Skladniki:
- 250 ml mleka
- pól kostki masla
- 10 g marychy
- pól litra smietany 36 proc.
- 2,5 szkt. maki, najlepiej tortowej
- 1 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
- 3 lyzeczki proszku do pieczenia
- orzechy wloskie i laskowe (wedle uznia)
- 1 tabl. bialej czekolady
ok to wszystko Very Happy


edit BadBoyMichael- przenoszę do Hydeparku. Postaraj się traktować poważniej dane tematy na forum Shorty!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o wszystkim i o niczym Strona Główna -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin